petek, 31. maj 2019

Pontus Nyberg - drugo pitanje

Pontus Nyberg - drugo pitanje

Prije nekoliko dana, u prvom članku iz serije (možete ga vidjeti ovdje: KLIK), počeli smo sa  predstavljanjem gospodina Pontusa Nyberga, mladog švedskog hokejaškog stručnjaka, koji će ove godine biti dio tima trenera na:


U ovom članku spomenuti ćemo neke od uspjeha koje je pomenuti trener postigao u svojoj trenerskoj karijeri do sada.

Naravno, na kraju, postavićemo mu i drugo pitanje.

Ali pre svega, obratimo pažnju na njegove trenerske uspehe. Pontus Nyberg kao asistent trenera u sezoni 2013/14 u Växjö Lakersu HC osvojio je titulu prvaka t.zv. 1. divizije Jug u švedskom prvenstvu. On je takođe sudjelovao u promovisanju iste ekipe u istoj sezoni u Elite ligu, što je najviši nivo takmičenja u Švedskoj.

U prošloj sezoni, 2018/19, švedska reprezentacija U18 osvojila je drugo mjesto u takmičenju za t.zv. Hlinka Gretzky kup i naravno - kao što je već rečeno - titulu svjetskih prvaka u kategoriji do 18 godina.

Pontus Nyberg u sredini, okružen U18 World Championima

Gospodine Nyberg, šta je to tačno vaš posao u reprezentaciji Švedske?
U švedskoj reprezentaciji radim kao video trener i analitičar. To znači, da prije meča dobro proučavam naše protivnike, gledam kako igraju, tražim njihove slabe tačke i tako dalje ... Takođe pokušavam uočiti detalje u našoj igri onda, kada je utakmica već u toku. Našem timu trenera onda što brže pružam sve relevantne informacije, koje bi mogle biti od koristi, da naša ekipa dobije utakmicu.  Nakon završenog meča ja odabirem snimke dobrih stvari u našoj igri i prikazujem ih timu. Pored toga, odgovoran sam i za statistiku.
Tako dakle; do početka kempa ostalo je tridesetak dana. Vrlo ubrzo mladi će hokejaši zaklizati ledom mariborske dvorane. Ne oklijevajte s prijavom, jer je broj slobodnih mjesta ograničen.


Prijavu možete podnijeti na donjem linku (KLIK-nite na sliku):


Ni komentarjev:

Objavite komentar