ponedeljek, 27. maj 2019

Pontus Nyberg - prvič

Naslednji iz serije trenerjev, ki bodo sodelovali na


in jih na tem mestu predstavljamo bralcem in udeležencem poletnega kampa je mladi, 34-letni strokovnjak, rojen leta 1984 v kraju Avesta na Švedskem. Njegovo ime je

Kot trener je gospod Nyberg začel delovati že zelo mlad. Doslej je izkušnje nabiral v naslednjih sredinah:


Iz zgornje razpredelnice je hitro vidno, da gre za strokovnjaka, ki je pred nekaj tedni s švedsko U18 reprezentanco - kot video trener - osvojil naslov svetovnih prvakov. Morda gre spričo specifike slovenskih hokejskih razmer za manj znano funkcijo, a je v svetu modernega hokeja preprosto nepogrešljiva. S pomočjo video analiz ekipe namreč iščejo nasprotnikove šibke točke in odpravljajo svoje.


Izredno se veselimo sodelovanja s tako uglednim strokovnjakom!

Tokrat vam bomo postregli s prvim iz serije vprašanj, ki smo jih zastavili gospodu Pontusu Nybergu:

1. Pozdravljeni gospod Nyberg. Povejte nam, kako je biti del trenerskega štaba ekipe, ki osvoji naslov svetovnih prvakov v kategoriji U18?

Čudovit občutek je, ko postaneš svetovni prvak. Vsemu skupaj bi rekel kar: dolgo popotovanje z ekipo, ki se je začelo nekako pred tremi leti. Lahko rečem, da je bilo v ta uspeh vloženo veliko truda, ogromno dela. Šli smo korak za korakom in končali na najboljši možni način, ob vsem skupaj pa smo se tudi izredno zabavali.

Peter Andersson in Pontus Nyberg


Takole, pravkar ste prebrali prvega izmed vprašanj namenjenih gospodu Pontusu Nybergu. V prihodnjih dneh sledijo še ostala. Tačas pa: pohitite in se prijavite za:


Ni komentarjev:

Objavite komentar