petek, 31. maj 2019

Spoznavamo Pontusa Nyberga - drugič

Pred nekaj dnevi smo v prvem članku v seriji (ogledate si ga lahko tule: KLIK) začeli predstavljati gospoda Pontusa Nyberga, mladega švedskega hokejskega strokovnjaka, ki bo del ekipe trenerjev na letošnjem 
Tokrat bomo omenili še nekaj uspehov, ki jih je gospod v svoji trenerski karieri dosegel. 

Seveda mu bomo zastavili tudi drugo vprašanje.

Ampak najprej k omenjenim trenerskim uspehom. Pontus Nyberg je kot pomočnik trenerja v sezoni 2013/14 pri ekipi Växjö Lakers HC osvojil naslov prvakov t.i. Divizije 1- jug v švedskem prvenstvu. Z isto ekipo je v isti sezoni tudi napredoval v Elitno ligo.

V pravkar minuli sezoni 2018/19 je s švedsko U18 reprezentanco osvojil drugo mesto na t.i. Hlinka gretzky Cup-u in pa seveda - kot že povedano - naslov svetovnih prvakov v kategoriji do 18 let.
Pontus Nyberg s svetovnimi prvaki v kategoriji U18 (v sredini v beli srajci)
Gospod Nyberg, kaj natančno je vaša naloga v reprezentanci Švedske?
V nacionalni vrsti delujem kot video trener in analitik. To pomeni, da že pred tekmami dobro proučim naše nasprotnike, opazujem kako igrajo, kje so njihove šibke točke in podobno. Pozoren sem tudi na podrobnosti v naši igri, kadar tekma že poteka. Z ustreznimi podatki oskrbujem našo trenersko ekipo. Po tekmah izberem posnetke dobrih stvari v naši igri in jih pokažem ekipi. Ob vsem tem sem odgovoren tudi za statistiko.

Tako; le še mesec dni časa je, pa bodo mladi hokejisti zadrsali na ledu mariborske dvorane. Nikar ne oklevajte, saj je število mest omejeno.

Vašo prijavo lahko oddate na spodnji povezavi (KLIK na sliko):

Ni komentarjev:

Objavite komentar